Ik sta naast je

Denk met je mee

Totdat je zegt

Ik kan het weer alleen

Zoals u ongetwijfeld al heeft vernomen, heeft het kabinet op advies van het RIVM op 23 maart 2020 landelijke maatregelen uitgevaardigd die gelden tot en met 1 juni 2020. Dit houdt in dat iedereen thuis dient te blijven en contact met anderen dient te beperken. Dit om het coronavirus zo goed mogelijk in te dammen. 


De praktijk blijft open in deze periode om de nodige zorg te verlenen aan alle cliënten die hier op welke wijze dan ook behoefte of nood aan hebben. Dit met in achtneming van de regelgeving vanuit het RIVM, het Nederlands Jeugdinstituut en de richtlijn GGZ en Corona. Juist in deze tijd kunnen face-to-face contact en een luisterend oor een belangrijk verschil maken. We proberen de zorg volgens de afgesproken doelen door te laten lopen, maar indien nodig richten we ons op de uitdagingen die jullie tegenkomen door de opgelegde maatregelen. 


Extra maatregelen in de praktijk

 

 • Kom alleen of met maximaal twee personen.
 • Kom niet te vroeg naar de praktijk zodat de wachttijd in de wachtkamer minimaal is.
 • De waterautomaat wordt alleen door Marcia bediend. 
 • We schudden geen handen. 
 • We houden 1,5 meter afstand aan tussen volwassen personen. Dit kan alleen gegarandeerd worden met ieders medewerking. Ik reken hierbij op u. Ik werk alleen en de praktijkruimte is dermate groot dat dit ook prima mogelijk is. 
 • Handen desinfecteren kan in de wachtkamer, in de keuken of op het toilet. Voor het afdrogen van de handen zijn papieren doekjes aanwezig. 
 • Behandelingen waarbij fysiek contact nodig is, zullen momenteel geen doorgang vinden. In overleg bekijken we wat wel mogelijk is. 
 • De speelkamer is open op afspraak. Voor en na gebruik zullen de handen gedesinfecteerd worden.  
 • Na een sessie wordt de achterdeur gebruikt om naar buiten te gaan. Op deze manier kom je niet in contact met wachtenden in de wachtkamer.
 • Afspraken worden zo veel mogelijk op zo’n manier gepland dat jullie geen andere cliënten tegen komen.


Wat kunt u zelf doen? 


 • Neem de regels van het RIVM in acht. Dit betekent dat afspraken niet doorgaan als u of uw kind klachten heeft. De afspraak zal dan in overleg met u via beeldbellen of telefonisch doorgaan.
 • Durft u niet te komen vanwege het virus, laat dit dan weten. We overleggen dan op welke manier we de afspraken vorm geven.


Extra service


De beperkingen die aan iedereen opgelegd worden, roepen bij iedereen andere gedachten en gevoelens op. Voor het ene gezin is het een welkome verademing om even tot rust te komen met elkaar, voor andere gezinnen is het zoeken naar een nieuw evenwicht en nieuwe manieren van omgaan met elkaar. Maar ook omgaan met een nieuwe structuur, verveling, kinderlijke energie en misschien wel angsten en bezorgdheid. Het is een periode waarin nieuwe kaders nodig zijn en niets gaat zoals gedacht en verwacht.


Voor cliënten die een luisterend oor nodig hebben, ben ik telefonisch en via het cliëntportaal bereikbaar. Wanneer je vragen hebt over het structureren van de aankomende weken, ben ik bereikbaar. Ook al past dit mogelijk niet binnen de doelen die we samen voor de behandeling gesteld hebben. Mocht er iets nodig zijn vanuit mij, aarzel dan niet om contact op te nemen. 

CONTACT

Koeveringsedijk 9

4651 PK Steenbergen


 

info@marciakjpsychologie.nl
06-26716630

© All Rights Reserved 2015-2020

Foto's: Patricia Boogaart Fotografie

en Marcia van Geel

SiteLock