Ik ben Marcia


Samen met mijn man en twee kinderen van 10 en 8 jaar oud woon ik in het mooie West-Brabantse Nieuw Vossemeer.


Al ruim 15 jaar mag ik werken als GZ-psycholoog en Kinder en Jeugdpsycholoog. Na een aantal jaren bij verschillende praktijken en centra in loondienst gewerkt te hebben, heb ik in 2015 mijn eigen praktijk opgezet voor kinderen, jongeren en hun ouders.

 

Ik heb mede door mijn opleidingen en werkervaring ruime ervaring met gespecialiseerde diagnostiek en behandeling van diverse psychologische en psychiatrische problemen. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen die hoogbegaafd zijn of autisme hebben. Ook werk ik veel met kinderen en jongeren die getraumatiseerd zijn of rouwen om het verlies van een geliefde.


In mijn werk staan laagdrempeligheid, flexibiliteit en maatwerk centraal. Mijn benadering is persoonlijk, accepterend en bescheiden. Ik begeleid je het liefst vanuit mijn ervaring, hart en intuïtie.

Je kinderen zullen worden

zoals jij bent;


dus wees

zoals je wilt dat zij worden.


David Bly

Meer over mij


Van jongs af aan heb ik een grote fascinatie gehad voor de natuur, de dieren om ons heen, muziek, kunst en mensen. Ik had en heb een tomeloze honger naar kennis en het ‘waarom’ achter de kennis. Waarom doen we wat we doen en waarom zijn we eigenlijk hier? Wat is mijn weg in het leven? Hoe ouder ik werd, hoe meer ik mijn rugzak heb kunnen vullen met ervaringen, zowel positief als negatief. Wel altijd helemaal doorleefd, ik wilde en moest van mezelf alles aanvoelen en invoelen.   


Ik ben zodoende lange tijd zoekend geweest naar mezelf en mijn plaats in de wereld. Ik heb hierbij de nodige hobbels op mijn weg gekend. Belangrijke puzzelstukken in deze zoektocht vielen na de geboorte van onze kinderen pas langzaam op zijn plaats. Eerst viel het puzzelstuk hooggevoeligheid op zijn plaats, maar dit voelde nog niet helemaal compleet en verklaarde niet alles zoals ik het beleefde. Hoogbegaafdheid was volgende puzzelstuk, wat er voor zorgde dat ik mezelf eindelijk begreep. Zowel mijn gezellige als iets minder gezellige kanten. Momenteel puzzel ik op mijn gemak verder in de richting van familiedynamiek en (transgenerationeel) trauma. Deze laatste puzzel heeft mij recent de inzichten gegeven dat ik zelf behoorlijk getraumatiseerd geweest ben in mijn jonge jaren. Dit inzicht was er stiekem diep vanbinnen altijd al, maar gedurende de jaren ben ik meester geworden in het inzetten van allerlei overleef- en dissociatietechnieken zodat niemand mijn pijn in de gaten had. Ik ben ook hierdoor lange tijd het contact met verschillende delen van mezelf kwijt geweest. Het is bijzonder helend om deze puzzelstukjes te mogen leggen en dit innerlijke contact weer te mogen herstellen. 


Onze beide kinderen zijn eveneens hoogbegaafd en hooggevoelig. Beiden op hun eigen unieke manier met eigen krachten en moeilijkheden. Dit maakt dat ik ook als moeder weet hoe ingewikkeld het kan zijn om hen dagelijks zo goed mogelijk te begeleiden. En tegelijkertijd hoe prachtig het kan zijn om hen te zien uitgroeien tot de mensjes die zij in wezen zijn, met hun eigen sterke en minder sterke kanten. Die er gewoon mogen zijn.


Het bovenstaande sterkt mij in mijn missie om kinderen en hun ouders te laten zien hoe belangrijk het is om jezelf in alle opzichten goed te leren kennen, zowel je sterke als je minder sterke kanten. Jezelf te leren accepteren zoals je bent en dat je er in alle opzichten ook gewoon mag zijn. Hierdoor ben je in staat om op jezelf te vertrouwen waardoor je beter opgewassen bent tegen alle hobbels op je weg.Je hoeft jezelf niet te bewijzen

als je je eigen waarde kent


Je mag jezelf gelukkig prijzen

als je zijn durft wie je bent


Martin Gijzenmijter

Visie en missie


In mijn ogen is ieder mens uniek en bewandelt een unieke levensweg. In alle wegen zitten hobbels en uitdagingen, het is de kunst om op jouw eigen weg in beweging te blijven. Iedereen is in wezen gelijk en heeft eigen uitdagingen gekregen om mee om te gaan. Loop je vast op je levensweg, dan raak je jezelf en je eigenheid op lange termijn kwijt. Dit kan resulteren in allerlei klachten en problemen.


Ik werk vanuit een holistische visie op mensen, waarbij zowel het lichamelijke, mentale als emotionele aspect van het mens-zijn centraal staat. Al deze dingen maken een mens één en in balans. Vanuit mijn opleidingen is de nadruk grotendeels gelegd op het mentale en emotionele aspect van de mens. Door de jaren heen heb ik door eigen ervaring geleerd dat ook lichaam en ziel een heel belangrijke plaats innemen in het mens-zijn. Kinderen staan hier nog heel puur in en laten zich over het algemeen gemakkelijk begeleiden op al deze vlakken. Ik kijk per kind wat het nodig heeft en via welk vlak het wil en kan groeien.


Mijn missie is om kinderen, ouders en gezinnen die vastgelopen zijn, op welke manier dan ook, weer te helpen om in beweging te komen. Om de energie weer te laten stromen en om weer een perspectief te geven. Om kinderen en ouders zichzelf en hun eigenheid weer te laten (terug)vinden, zodat ze zichzelf kennen en begrijpen. Alleen dan ben je opgewassen tegen de hobbels en uitdagingen op je levensweg. De hobbels kan ik niet voor je wegnemen, wel kan ik je leren er anders naar te kijken zodat ze minder zwaar aanvoelen en zodat je er anders mee om kunt gaan.


Om in beweging te komen, is tijd nodig. In mijn ogen is tijd de cruciale factor om tot ontwikkeling te komen. Laten we samen deze tijd ook nemen. Ik heb alle tijd om het traject samen met je af te leggen. Soms loop je hard, soms sta je even bewust stil. Ontwikkeling laat zich niet dwingen, wel leiden. Ik loop graag een stukje met je mee. 


In de praktijk combineer ik bovenstaande zienswijze met een groot aanbod aan gespecialiseerde materialen om enerzijds brede diagnostiek naar allerlei ontwikkelingsproblemen of -bedreigingen uit te voeren. Anderzijds zijn ook de beste behandelmethoden aanwezig om in te zetten in jullie zoektocht, zodat de verandering die we samen beogen ook echt kan plaatsvinden. Ik vind het belangrijk om zo up to date mogelijk te blijven in mijn kennis zodat ik jullie zo goed mogelijk kan helpen. Ik volg hiervoor regelmatig nascholing. In de praktijk wordt maatwerk geboden, een persoonlijke benadering ingezet en waar nodig samengewerkt met partners om de hulp zo laagdrempelig mogelijk te maken.